top of page

"Gençler İçin Tüy Giderme": Hangi Yöntemi Seçmelisiniz

Gençler için epilasyon gittikçe artan bir eğilim. İstenmeyen tüyleri alma konusunda, gençler genellikle ilk sırada bulunurlar. İnce ve açık renkli olmasına rağmen, tüy tolere edilemez. Genç kızlar kendilerini arkadaşları ile kıyaslarlar: Bir arkadaşı tıraş olurken diğeri olmaz, diğeri epilasyon yaptırırken bir başkası ağda yapar. Birçok anne-babanın zihninde bir soru kalır: Hangi yaşta gençlerin epilasyona başlamasına izin vermeli ve hangi yöntem en iyisidir?

Kıl aldırmaya başlamak için ideal bir yaş yok; en iyi yol, banyoda tıraş bıçağı almadan ve talihsiz sonuçlar doğuran tüm istenmeyen tüyleri tıraş etmeden, gençlerle konuyu açıkça tartışmaktır. Gençlere geçici kıl giderme, azaltma ve kalıcı epilasyon yöntemlerinden doğru ve açıklayıcı bilgiler aktarılması ve birlikte hangi yöntemin o genç için ideal olduğunun saptanması gerekir. Bazı durumlarda geçici tekniklerden yararlanabiliriz. Fakat bu durumlarda tüyler kısa veya orta vadede büyür ve hatta eskisinden daha koyu ve güçlü hale gelebilir.

Geçici Yöntemler

Tıraş makineleri, makaslar, tüy dökücü kremler ve ağartıcı losyonlar kolay erişilebilir düşük maliyetli yöntemler olduğundan gençler için çok popüler olmaları şaşırtıcı değildir. Bununla birlikte, genellikle cinsiyete özgü alanlarda tüylerin yeniden canlanmasını teşvik ederler ve sonuçlar kısa sürelidir. Çoğu durumda, ertesi gün tüylerin çıkmaya başladığını görebilirsiniz. Tıraş söz konusu olduğu sürece, tıraş makinesinin düzgün şekilde dezenfekte edilememesi veya başka bir aile üyesinin ödünç alması durumunda kesik ve enfeksiyon riski vardır. Sarılmış bir yay kullanan mekanik epilatörler, oldukça acı verici bir yöntemdir. Bu tür bir cihazı kullanırken, tüyler aşırı bozulabilir ve genellikle folikülünde kırılır ve enfeksiyonlu dönük ve batık oluşmasına sebep olabilir. Tüylerin yeniden gelişimini harekete geçirir ve oldukça hızlandırır. Ağartma kremleri tüylerin rengini açar fakat sonrasında kalınlaşır. Yüzde kıl problemi olsa bile, farklı bir yöntem kullanmak çok daha iyi olur, çünkü bu yöntem, beyazlatma efekti kaybolduğunda tüyleri daha belirgin hale getirir. Ağda ve koparmak (cımbız), gençler için uygun, tüy alma (en fazla üç hafta) sağlayan iki yöntemdir. Ancak, bazı insanlar için acı verici olabilirler. Teknik düzgün bir şekilde uygulanmazsa, kıl diplerinde enfeksiyon veya dönük ve batık riski söz konusudur. Tüyün yeniden büyümesi, kullanılan ağdanın türüne bakılmaksızın, sert, yumuşak, sıcak veya soğuk veya hatta şekerle uyarılır, kalınlaşır ve koyulaşır.

Foto(Lazer) Epilasyon

LASER veya IPL (yoğun darbeli ışık) ile tüy yok etme tüm cilt ve tüy tipleri için etkili değildir. İdeal durum açık cilt ve koyu renk kıldır. Kalıcı epilasyondan ziyade kılların azalmasına yol açan bir tekniktir. Gençlerin tüylerinin çoğu zaman oldukça ince ve açık pigmente sahip olduğunu unutmayın. Bu nedenle, bu metoda başvurmadan önce ergenlik döneminin sonuna kadar beklemek daha iyi olur.

İğneli Epilasyon

İğneli epilasyon (elektroliz) bugüne kadar, tedavi edilen tüm bölgelerde, tüm cilt ve kıl tiplerinde etkili olduğu bilinen tek kalıcı epilasyon yöntemidir. Ve yeni teknolojiler ve frekanslar ile gençlere neredeyse acısız ve son derece etkili tedaviler sunulabilmekte, böylece ekstra konfor ve etkinlik sağlarken, cilt yüzeyini koruyabilen yalıtımlı iğneler sayesinde cilde zarar vermeden tüyler yok edilmektedir. İğneli epilasyon, bu nedenle gençleri sosyal hayattan koparmadan istenmeyen kıllardan arındırmak için ideal yöntemdir. Özellikle yüz bölgesinde iğneli epilasyon, genç kadınlar için en çok tercih edilen yöntemdir, çünkü lazerin aksine, tedaviden önce yüzü traş etmek gerekmez. Disiplin gerektirse de, iğneli epilasyon çok daha güvenlidir ve yan etkileri yoktur. Kısaca, seçilen epilasyon yönteminden bağımsız olarak, en önemli şey gençlerin kendilerini iyi hissetmesidir. Ancak, bütçe buna izin verdiği zaman ideali, onlara kalıcı epilasyon sunmak olacaktır. Bu, gençlerinizin sonsuza kadar minnettar kalacağı akıllı bir yatırımdır.

Sağlık ve güzellikle…

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page